Derfor bør du give din gamle lænestol nyt liv

Flot arrangement med 2 ældre lænestole

Der er faktisk ikke nogen grund til at smide din gamle lænestol ud. I stedet for at gøre det, kan du give den nyt liv. Den bedste måde at gøre det på, er ved at få lavet en ombetrækning i læder eller stof. Dermed kommer den til at se ud som ny.

Desværre er der mange, der smider deres møbler ud, når de bliver slidte. Det er der dog ikke nogen grund til. Der er nemlig rig mulighed for at give dem nyt liv. Det er især tilfældet, hvis den primære del af stolen består af stof eller læder.

Bliver pænere at se på

Der er faktisk flere gode grunde til, hvorfor du bør få ombetrukket din gamle stol. Den primære årsag er, at den bliver pænere at se på. Hvis det nuværende stof eller læder er blevet slidt, kan stolen være blevet sløj at se på. Det kan du ændre på ved at ombetrække den.

Er du træt af at se på din stol, er det derfor værd at overveje denne løsning. Selvfølgelig er det vanskeligt at redde stolen, hvis den er helt hærget. I et sådant tilfælde bør man overveje, om det er værd at reparere på dem, fremfor at investere i en ny stol.

Du kan selv vælge udseendet

En anden fordel ved at få ombetrukket din stol er, at du selv kan vælge dens udseende. Det er nemlig dig selv, der vælger, om den skal være i stof eller læder. Dertil er det også dig selv, der vælger farven på det. Med andre ord, kan du sætte dit eget præg på stolen.

Det giver dig også mulighed for at få stolen i en farve eller stofkvalitet, der ikke fås ved producenten. Har du f.eks. længe tænkt, at din lænestol ville være nydelig i cognaclæder? Men kan man ikke få det hos producenten? I så fald kan du blot få en møbelfabrik til at ombetrække stolen.

Det er bedre for miljøet

Det er bestemt også værd at påpege, at det er bedre for miljøet, at du vælger at få den ombetrukket. Gør du det, så smider du nemlig ikke blot ud og køber nyt. Det er en kultur, der skal gøres op med, da det kan gavne miljøet, hvis flere gør dette.

Er bæredygtighed vigtigt for dig, bør du derfor overveje at få stolen ombetrukket, i stedet for at købe en ny. Det er ikke sikkert, at den er værd at redde, men er det tilfældet, bør du naturligvis sørge for, at den afleveres på en genbrugsplads, så den kan blive genanvendt.

Typisk den billigste løsning

Det er også værd at nævne, at det som regel er billigere at få ombetrukket en stol, end at købe en ny. Det er især tilfældet, hvis der er tale om en dyr stol fra en dansk møbelarkitekt. I et sådant tilfælde vil du endda kunne øge værdien af stolen, ved at få den ombetrukket.

Derfor er det bestemt også værd at have det økonomiske aspekt med i dine overvejelser, når du skal beslutte dig.