Dyrevenligt gulv

Er dit gulv dyrevenligt? Er det overhovedet et spørgsmål, du har overvejet? Oplever du, at dit gulv nemt bliver ridset, eller at det nemt bliver pletteret? Så er det med garanti ikke et dyrevenligt gulv, du har.

Problemerne ved at have et kæledyr er ofte de skader og ridser, der opstår på grund af deres kløer. Derudover er det næsten umuligt at have et fritgående kæledyr, som ikke har eller har haft et uheld eller to på gulvet. Ved nogle gulve kan dette give plette, som ikke er til at vaske af igen. Er det et problem hjemme hos dig, så burde du overveje at få et dyrevenligt gulv, så det bliver ved med at være pænt – selv efter kløer og uheld.

Et dyrevenligt gulv er et gulv, som modstår skaderne fra kæledyrets kløer – det er endnu bedre, hvis det også er skridsikkert, så du forhindrer skader på kæledyret. Gulvtyper som gulvtæpper, hårdttræ og laminat er for det meste ikke specielt gode gulve, hvis du har kæledyr. Gulvtæpper er ikke nemme at rengøre efter uheld. Gulve af hårdttræ bliver nemt plettede og ridsede. Overfladen på laminatgulve er ofte mere modtagelige overfor ridser og der kan sive fugt ned gennem revnerne, hvis kæledyret har et uheld.

Korkgulve er en af de gulvtyper, som er rigtig gode, hvis man har kæledyr. Korkpladerne er modstandsdygtige overfor ridser og pletter. Derudover modstår korkgulve også væksten af skimmel og bakterier, som nemt kan komme, hvis dit kæledyr har haft et uheld. Kork er hårdt nok til at det modstår ridser fra kløer, men elastisk nok til, at det absorberer lyd og er behageligt for dyret at gå på.

Vinylgulve er også en af de gulvtyper, som er gode, hvis man har kæledyr. Ligesom med korkgulve, er vinylgulve mere modstandsdygtige overfor ridser. Derudover er det – igen ligesom korkgulve – et mere elastisk gulv, som reducerer lyden fra dit kæledyrs negle på gulvet, samtidig med at det er behageligt for dyret at gå på. Fordelen ved vinyl er, at det findes i rigtig mange forskellige designs, så det skulle være forholdsvist nemt at finde et gulv, der falder i din smag.

Er du i tvivl om, hvilket gulv du skal vælge, så det falder i din smag, samtidig med at det er dyrevenligt, så kan du gå ind på gulvhaandvaerk.dk og få hjælp til at finde det perfekte gulv til dit hjem.