Hvad er en afstandsmåler?

afstandsmåler-måling-carl-ras

Hvad er en afstandsmåler?

Et smart måleinstrument man benyttede under anden verdenskrig og nu til dags på en byggeplads, til hjemmet eller til hopier som golf og jagt. Man bruger den som navnet anviser, til at måle en afstand. Forskellen på mange andre former for måleinstrumenter og denne type er at du kan blot placere din afstandsmåler på et stativ, trykke på en knap og bare lade den gøre arbejdet. Her skal du tøve med at holde på tommestokken eller målebåndet. Mange mærker står bag disse seje instrumenter som for eksempel Bosch, Leica, Hultafors og Milwaukee. En afstandsmåler kan muligvis bruge en teknologi såsom ekkolod eller lasere eller kan bruge grundlæggende matematik til at bestemme afstanden baseret på objekter i synsfeltet. Prisforskellen kan være alt fra 400 kr. til 13.000 kr. De forskellige features de hver især besidder. Nogle har Bluetooth forbindelse, andre har farve display skærm. Nogle måler via laser og andre har afstandsmåler indbygget i en kikkert til fordel for jagt af dyr. Så det er værd at tage et kig på de valgmuligheder du har inden du beslutter dig for hvilken en passer dig og dine behov. Du tænker sikkert aldrig, samtidig med at du stadig har en gammel tommestok liggende ude i garagen. Men du skal se afstandsmåleren som et nuværende måleinstrument have liggende i hjemmet. Den gør meget af arbejdet for dig som en tommestok eller målebånd ikke kan konkurrere med.

Sådan vælger du den rigtige afstandsmåler

Hvorfor skal jeg bruge sådan et værktøj? Du tænker sikkert aldrig, samtidig med at du stadig har en gammel tommestok liggende ude i garagen. Men du skal se afstandsmåleren som et nuværende måleinstrument have liggende i hjemmet. Den gør meget af arbejdet for dig som en tommestok eller målebånd ikke kan konkurrere med. Men afhængige af dine behov er det væsentligt at overveje hvilken afstandsmåler du burde købe.

Hvad er dit formål?

Skal du måle afstande på mere end et par meter, vil du drage stor nytte af en elektronisk afstandsmåler. Med en laser kan du selvsagt opnå en langt større grad af præcision end med den klassiske tommestok. Har du behov for en måler afstand på blot 40 meter? Eller måske op til 100 meter? Skal den benyttes til golf eller til din nye lejlighed?

Funktioner afstandsmåler besidder:

Skærm
Vælg en måler med en let aflæselig skærm med baggrundsbelysning, som gør det muligt at aflæse den på ringe oplyste steder.

Målereference
Afgør hvor på apparatet, du måler fra. Bagkanten, forkanten eller en lille udklappelig pind i bunden, som gør det muligt at måle inde fra et hjørne.

Areal
Beregner automatisk arealet efter to målinger (længde gange bredde) og rumfanget efter tre målinger (længde gange bredde gange højde).

Konstant
Gør det muligt at måle uafbrudt mens du bevæger måleren, indtil du fx har fundet en given afstand. Det er en stor hjælp, hvis du fx vil placere et bord i en bestemt afstand fra væggen.