Låst ude i København? Så skal du nok have fat i en god låsesmed

Der er nok intet mere irriterende og stressende end at komme til at lukke døren til lejligheden eller huset, og først da indse, at nøglerne stadigvæk er indenfor, og at døren nu er låst. Det sker ofte for mange med smæklås, og det sker også, når du som mindst har brug for at det skal ske, som når du for eksempel er på vej til lufthavnen, eller når din partner er ude og rejser med jeres ekstra nøgler.

Når du er låst ude, så et det intet andet at gøre end at sluge stoltheden og ringe til en akut låsesmed. Det kan føles surt, men tænk hvor er det er godt, at der rent faktisk er låsesmede at hyre, når der opstår en akut krise som at selv låse sig ude.

Hjælper en låsesmed kun folk der er låst ude?

En låsesmed er ikke kun en person som hjælp personer der er låst ude, en låsesmed arbejder med alt, hvad der har med låse og sikkerhed at gøre. Selvom låsesmeden mest er kendt som den, man ringer til, lige når man har mistet sine nøgler og ikke kommer ind i lejligheden, så laver låsesmeden også flere andre ting i deres fag. Låsesmeden arbejder nemlig også med at fremstille låse og låsecylindre og kopiere nøgler til folk, der har brug for ekstra nøgler. Skal du have en ny lås på din dør, så er det en låsesmed, du højst sandsynligt vil kontakte for at få udskiftet låsen. Låsesmed faget har eksisteret længe og har udviklet sig i samme tempo som samfundet.

At være låsesmed i dagens samfund

Nutidens låsesmed er naturligvis anderledes end for eksempel 1800-tallets låsesmed. Den gang så behøvede du ikke bekymre dig om ting som elektriske alarmsystemer, apps, computerprogrammer med mere, men du har brug for det i dag. Nutidens låsesmede skal udover de sædvanlige mekaniske låse, være vidende om flere elektroniske sikkerhedsløsninger f.eks., alarmsystemer, software til nøglehåndtering og meget mere. Det kræver en del uddannelse at blive låsesmed og du kan gå en uddannelse som finmekaniker, eller gå i lære hos en låsesmed i København.