Tid til ny vaskemaskine? Sådan passer du bedst på den

Er din vaskemaskine stået af, og er det på tide at udskifte den med en ny? Med en vaskemaskine i boligen så bliver vasketøjstjansen så let som en leg. I forbindelse med køb af vaskemaskine, så er det væsentligt at sætte sig ind i, hvordan man passer bedst muligt på sin nye maskine. Jo bedre du passer på den, jo længere tid vil du også kunne få glæde af den. I denne guide kan du læse om 3 ting, der kan øge levetiden på din vaskemaskine.

Sørg for at fylde tromlen ved hver vask

Vil du gerne forlænge levetiden på din vaskemaskine samt spare vand, el og vasketid? Så er det vigtigt, at ud fylder vaskemaskinen helt op ved hver enkelt vask. I den forbindelse er det også væsentligt, at du doserer sæben rigtigt. Mængden af sæbe afhænger af 2 ting: Vandets hårdhed og mængden af tøj i vaskemaskinen. Udover at det gavner miljøet, så gavner det også din pengepung at dosere sæben nøje.

Jævnlig rengøring af vaskemaskinen er alfa og omega

Det er uundgåeligt, at der med tid vil opstå kalkophobninger i vaskemaskinen – især hvis rengøring af maskinen ikke står først på prioriteringslisten. Det er forskelligt, hvor hurtigt kalkophobningerne opstår. Det afhænger af, hvor meget kalk der er i vandet, der hvor du bor. Ved hjælp af jævnlig afkalkning – gerne en gang om måneden – så kan du hurtigt komme problemet til livs.

Gør brug af vaskepose

Har du endnu ikke investeret i en vaskepose til vaskemaskinen, så er det ved at være på tide. Vaskeposen er nemlig din bedste ven, når du vasker BH’er, items med blonder eller andre lignende småting. Disse kan nemlig sætte sig i vaskemaskinens filter eller sidde fast i andet tøj under vask. Det kan altså hurtigt være en dyr fornøjelse at springe vaskeposen over.