Guide: Sådan får du en hyggelig stue

Ønsker du en hyggelig stue? De fleste ønsker sig sikkert en hyggelig stue, men hvordan får man lige det? Der er mange muligheder, hvorpå du kan sammensætte en stue. Dog er nogle muligheder mere væsentlige end andre, da de udgør en stor del af rummet. Du får derfor her 3 forskellige råd og idéer til, hvordan du kan skabe en hyggelig stue.

Find den rigtige sofa

Det første skridt mod en hyggelig stue er at finde den rigtige sofa. En sofa gør nemlig meget for stuen, og den bør gerne være rar og komfortabel at sidde i. Der findes adskillige sofaer, så vejen mod den rigtige sofa kan være lang. Du kan overveje en sofa med en dæmpet farve, hvis du ønsker en dæmpet stue – og omvendt, hvis du ønsker en stue med fart på.

Gør sofaområdet hyggeligt

Når den rigtige sofa er valgt, kan du gøre sofaområdet rar og hyggelig ved at tilføje pyntepuder eller tæpper til sofaen. De er nemlig med til at gøre området hjemligt, og så kommer du også bare til at ligge og sidde bedre. Tæpper til sofaen er især egnet til disse måneder, hvor kulden stadig er en del af hverdagen, og til sommer, hvor det pynter sofaen. Her er sofapuderne nemlig også relevante, da de pynter sofaen, men også er funktionelle, når de skal anvendes.

Dæmpet og afslappende belysning

En anden god måde at skabe en hyggelig stue på er at have dæmpet og afslappende belysning. En alt for skarp lampe, kan godt fjerne fornemmelsen af hygge i stuen, da det ellers bliver alt for lyst. Med fordel kan du anskaffe dig en lampe, hvor du selv bestemmer, hvor stærk belysningen skal være. På denne måde kan du finde den rette belysning, som passer til stuen og derved selv justere lyset.