Tid til el-tjek? – Læs med her

Står I og skal til at flytte? Så er der sikkert en masse ting, I skal have styr på. I skal blandet andet sørge for at huset er godt i stand og rengjort. I skal have pakket hele jeres liv ned i flyttekasser. At flytte kan være hårdt og være en lang proces. Det er en god ide at have styr på jeres el og strøm, inden I forlader huset. At få lavet en el rapport ved hussalg er en rigtig god ide.

Hvad er et el-tjek?

Et el-tjek er, når I får et firma til at komme ud og tjekke alle jeres elinstallationer. Det kan være en god ide, fordi så er I sikre på, at alt er som det skal være. Gamle eller ulovlige elinstallationer kan være rigtig farlige, eftersom det betyder at brandfaren er ekstra stor. Så lige så snart man opdager at noget ikke er, som det ikke skal være, skal det gerne laves med det samme. Der er også andre ting, der bør tjekkes ved et el-tjek. Det kan være ledninger, der er blevet gnavet i af rotter eller mus. Disse skader kan også være rigtig farlige. Det er dog bedst, hvis I ikke selv begynder at lede efter skaderne. Få i stedet fat i nogle, der har forstand på det. Så der er faktisk mange grunde til at få lavet en el rapport ved hussalg.

Hvem kan hjælpe?

Når I skal have lavet en el rapport ved hussalg, skal I have fat i en el-installatør. De fleste tilbyder el-tjek af huse, andelsboliger, lejligheder og sommerhuse. En el-installatør gennemgår alle jeres installationer i huset, og laver derefter en rapport, hvor der bliver beskrevet de fejl og mangler, der eventuelt kunne være. Der er ikke nogen faste priser på el-tjek, fordi det blandt andet afhænger af husets størrelse, antallet af elinstallationer og andre ting.